maandag 18 november 2013

VEILIG INTERNET

De regels voor een veilig internet!

Een veilig internet begint bij jezelf. Hier geef ik tips om je internet veiligheid te verbeteren. Het internet is gelukkig nog vrij en wordt nog niet geheel gecensureerd en gereguleerd. Een veilig internet is  Om de internet veiligheid te garanderen moeten mensen toch ook de verantwoordelijkheid bij zich zelf zoeken door een aantal zaken in acht te nemen. Je kunt gemakkelijk voor jezelf het internet veiliger maken door even bij het volgende stil te staan:


1. Computer beveiligen betekent de internet veiligheid verbeteren!

veilig internet is anoniem
+Jan Mertens heeft op zijn blog Mertens Computer Gids veel nuttige informatie over hoe u de
computer beveiligen kunt. Het inzetten van een goede anti malware met malware remover
capiciteit is natuurlijk belangrijk. Het is natuurlijk van belang dat hierin ook een goede spyware scanner in zit met goede spyware remover capiciteit. Het alleen inzetten van een gratis anti-spyware programma zoals superantispyware is niet meer voldoende om de computer goed te beveiligen tegen allerlei malware.

Het kopen van een complete anti-malware oplossing van goede makelijk is een aanrader. Het alleen maar inzetten van een gratis antivirus product zoals de Avira Free Antivirus zal geen complete bescherming bieden. Dan is het beter om de gratis Microsoft Security Essentials te installeren op de computer. Dit is een complete anti-malware oplossing van Microsoft die men gratis kan gebruiken.


2. Anoniem internetten is het garanderen van een veilig internet en zal de internet veiligheid verbeteren!

internet veiligheid en privacy
Door gebruik te maken van een VPN-service zal de internet privacy toenemen aangezien het IP adres wordt verborgen en men via een beveiligde, versleutelde VPN tunnel het internet opgaat. Hierdoor wordt het moeilijker voor hackers om een computer te infecteren. Voor een uitgebreide beschrijving over de voordelen van anoniem surfen kunt u het volgende artikel van +Veer Dehaas lezen: Anoniem internetten doe je zo!

3. De computer opschonen en bijhouden is de basis voor een veilig internet.

internet veiligheid
Hierbij wil ik niet zeggen dat u een free registry cleaner moet gaan gebruiken om de computer schoon te maken en bij te houden. Hier wil ik meer verwijzen naar het feit dat alle computer componenten worden schoongemaakt en bijgehouden. De harde schijven moeten worden schoongemaakt, de Windows drivers van de hardware componenten moeten worden bijgewerkt, de software (security) updates voor alle software op de computer moeten worden toegepast enz. Door het bijhouden en schoonmaken van de computer wordt deze meer stabiel en minder kwetsbaar. Complete computerverzorgingsoftware is hiervoor een goede optie. Deze verzorgings- ofwel optimalisatie software kan alles semi-automatisch voor uw doen. Twee bekende namen en voorbeelden van dergelijke software op het internet zijn TuneUp Utilities en Glary Utilities.

4. Veilig internet voor kinderen?

Wanneer u bezorgd bent voor uw kinderen op het internet aangezien er geen ouderlijk toezicht is, is het beste dat u monitoring software inzet voor het bewaken en beheren van het intergebruik van uw kinderen.

Hierbij komt mijn artikel over een aantal internet security en veiligheidsmaatregelen. Heeft u tips? Deel ze hieronder met de lezers van deze blog. Alvast bedankt!




dinsdag 5 november 2013

IS MSIEXEC.EXE MALWARE?

MSIEXEC.EXE onzekerheid!

Verschillende lezers vroegen me of het bestandje msiexec.exe gevaarlijk is of niet. Om maar even kort door de bocht te vliegen. Nee, het is niet gevaarlijk, maar juist heel belangrijk en een onderdeel van de Windows installer. Dus, u mag dit proces niet uitschakelen wanneer deze te veel systeem-bronnen in beslag neemt en uw computer langzamer maakt. Gewoon de computer even opnieuw opstarten. Bij twijfel wanneer u denkt dat het misschien om een virus gaat, gewoon even uw malware scanner erop los laten. 


Bron:

DIGID PHISHING

DIGID PHISHING AANVAL

Belangrijk! Nederlanders moeten op dit moment even goed oppassen als het gaat om het nieuwe DigiD. Er is op 4 november 2013 namelijk melding gemaakt op de site van een actuele phishing aanval, waarbij via valse e-mails verzocht wordt om de DigiD gegevens te controleren voor een bepaalde datum. Phishing is een vorm van internetoplichterij waarbij men naar persoonlijke gegevens tracht te vissen. Vandaar de term phishing (vissen).

digid phishing aanval
Er zit een link in dit phishing mail en zal u leiden naar een nagebootste, nep website die lijkt op de DigiD website. Op deze valse website wordt er vervolgens verzocht om de password en gebruikersnaam op te geven. Blijkbaar zijn de oplichters die deze nep site hebben gebouwd en deze phishing aanval hebben opgezet er op uit om veel persoonlijke gegevens van nederlanders te stelen voor malafide doeleinden.

 

Wat kunt u tegen deze DigiD physhingaanval doen?

  1. In de eerste plaats, moet u niet klikken op deze e-mail.
  2. In de tweede plaats, zorg ervoor dat uw antivirus software of internet security suite geactiveerd is op uw computer. De beste antivirus software en malware scanners bevatten tegenwoordig technologie die uw kan beschermen tegen phishing sites en phising aanvallen.
  3. In de derde plaats, als u op de link heeft geklikt en uw DigiD heeft ingevoerd op de nep website, dan moet u meteen uw DigiD opheffen en een nieuwe aanvragen. Neem contact op met de DigiD helpdesk: 0800 - 023 04 35.
  4. In de vierde plaats, lees hoe u uw DigiD veilig kunt houden op Digid Veiligheid.
  5. In de vijfde plaats, let op...dit zal niet de laatste phishing scam zijn die DigiD in het vizier heeft en tevens een bijlage kan bevatten met spyware. Klik nooit op bijlages in verdachte e-mails!
Relevante artikels: