vrijdag 19 augustus 2016

Welke VR-bril zal ik kopen?

Koopadvies op basis van onderzoek: Wat zijn de beste VR-brillen?

 In het vierde kwartaal van 2016 hebben we te maken met de lancering van een aantal high-tech HMD's (Head Mounted Devices) voor het beleven van Virtual Reality avonturen. In het engels wordt hier ook wel de term VR-glasses voor gebruikt. In het Nederlands spreken we gewoon over VR-brillen of headsets.

De termen zijn verwarrend, maar de verwachtigen zijn hoog! Vele consumenten willen graag een exemplaar van de Oculus VR-bril of de HTC VR-bril bemachtigen. Het gaat dan vooral om de vraag: zal ik de Rift of de Vive kopen? Voor dat je zo'n VR-bril gaat kopen moet je wel weten wat precies de verschillen tussen beide HMD's zijn. Hiervoor kan ik je het volgende artikel raadplegen: Wat zijn de verschillen tussen de Rift en de Vive? 

Los van deze verschillen, moet je goed realiseren dat er kleine problemen zijn bij deze eerste consumentenversies van de Oculus en HTC VR-brillen. Het zijn nog geen perfecte VR-producten en vooral voor de beginner en onervaren computergebruiker kan het tijd kosten om deze brillen te configureren en in gebruik te nemen. Bovendien zijn ze erg duur en moet je beschikken over een budget van zo'n minimaal 1500 euro wil je echt aan de slag kunnen met zo'n high-tech VR-bril. Alleen als je beschikt over een PS4 kom je gemakkelijk en goedkoop er van af aangezien je dan alleen nog maar de Playstation VR-bril hoeft te kopen. Deze kost nog geen 400 euro. Voor meer informatie: Playstation VR-headset.

vr bril kopenDe eenvoudige vr-brillen voor de smartphones werken eigenlijk veel beter. Ze bieden geen geavanceerde VR-gaming experience, maar bieden veel VR-plezier voor je geld. Je kunt et uitstekend 360 videos mee bekijken en eenvoudigere VR spellen mee spelen. Zelfs een goedkope Google Cardboard kan je al veel lol bezorgen. Beschik je over een Galaxy S6 of S7 smartphone dan koop je natuurlijk de Gear VR-bril. Heb je een andere smartphone dan zou je de Homido VR-bril kunnen kopen. Voor meer informatie: Homido VR-bril review.

Conclusie: Welke VR-bril zal ik nu kopen?

welke vr bril kopen
Wacht één jaar of twee voor dat je veel geld uitgeeft aan dure high-tech VR-brillen. Kun je niet wachten met het spelen van VR-spellen, dan zou ik de Playstation VR-headset kopen. Wil je gewoon een aantal eenvoudige vr spellen spelen, 360 graden video's en foto's bekijken, koop dan de Homido VR-bril of de Gear VR-bril wanneer je over een Samsung smartphone beschikt. Een goede smartphone met een goede, eenvoudige VR-bril kan je al zeer veel VR-plezier bezorgen! Geen opmerkingen:

Een reactie posten