zondag 15 april 2012

Harddisk recovery terminologie

Er zijn vele termen in zwang als het gaat om data recovery. Het is soms moeilijk om te volgen wat onder al deze termen wordt bedoelt. Termen zoals harddisk recovery, file recovery, data recovery software, recovery software, verwijderde bestanden terughalen enz.

Al deze termen duiden niettemin een bepaalde invalshoek aan die het startpunt aangeeft van een bepaald probleem met de harde schijf waardoor het niet mogelijk is om bepaalde bestanden te openen doordat ze ofwel verwijderd zijn ofwel doordat de harde schijf kapot is.

  • Hardisk recovery neemt dus de invalshoek van de harde schijf, die waarschijnlijk kapot is waardoor bepaalde bestanden niet meer kunnen worden geopend en moeten worden hersteld. 
  • File recovery neemt meer de invalshoek van een computer gebruiker die per ongeluk een bestand van zijn computer heeft verwijderd en deze weer wilt terughalen. 

Het mooie is dat al deze termen en invalshoeken leiden tot de zelfde bekende merken op het gebied van data recovery, zoals Remo Recover, Disk Doctors of Stellar Phoenix. Dit aangezien de oplossing van het probleem ligt in de type filesystem van het besturingsysteem en de specifieke harde schijf die u op de computer heeft. De bovenstaande merken hebben een reputatie opgebouwd voor het kunnen aanpakken van deze complexe taak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten