maandag 14 mei 2012

Harde schijf onderhouden

Het onderhouden van de harde schijf is de sleutel voor het versnellen van uw trage computer. Als een harde schijf niet wordt onderhouden zal de computer langzamer worden. Dit komt o.a. door schijffragmentatie. Het defragmenteren van de harde schijf is daarom belangrijk. We zullen in dit artikel een aantal zaken bespreken die te maken hebben met goed beheer en onderhoud van de harde schijven.

Een ander aspect van goed onderhoud is het partitioneren van de harde schijf. Dit zorgt ervoor dat de computer het meeste uit de harde schijven kan halen en u meer effectief u bestanden kan organiseren door o.a. een back up te maken.

Daarnaast is het wissen van de harde schijf belangrijk in het geval u de computer doorverkoopt aan iemand anders of wanneer u daadwerkelijk een aantal bestanden definitief wilt verwijderen.

Het reparen van de harde schijf is hopelijk niet nodig wanneer u de harde schijven goed beheert. Toch er zijn geen garantie dat het repareren van de harde schijf een noodzakelijk kwaad is en harddisk recovery de laatste redmiddel is om bepaalde bestanden in veiligheid te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten