dinsdag 9 april 2013

populaire pccleaners

Er zijn een aantal programma's voor het opschonen van de computer die vaak genoemd worden en waarop veel wordt gezocht zodra er iets mis is met de computer. Vooral op PC forums komen deze merken steeds weer op duiken en je begint je snel al af te vragen of er een samenzwering is die alles er aan doet om deze software op je computer te zetten.

Zo is er de Ccleaner die ook wel de crap cleaner wordt genoemd. Deze is al meer dan 1 biljoen keer gedownload geworden volgens de maker Piriform. Ongeveer een kwart van alle computers op onze aardbol hebben dit tooltje al eens een keer in bezit gehad. Maar je kunt je afvragen of de techniek de populariteit rechtvaardigd. Stellen mensen zich wel eens de vraag wat ze eigenlijk installeren? Nou, over deze controverse heb ik een uitstekend artikel gevonden op Computer Opschonen. Dit artikel heet: Ccleaner Recensie.

In het verlengde daarvan hebben we ook Glary Utilities, dit is ook een gratis schoonmaak tooltje voor de computer waarbij de mensen zich zelf ook eens achter de oren moeten krabbelen en zich moeten afvragen: wat is Glary Utilities eigenlijk precies voor software?

Het tegenovergestelde geldt voor de gevestigde naam TuneUp. Dit Duitse software bedrijf is beroemd geworden voor haar TuneUp Utilities. Deze software voor het opschonen van de computer is inderdaad uitstekend, maar is die wel compleet? Krijg je wel waar voor je geld? Het durven bevragen van gevestigde merken op het gebied van utility software en het zoeken naar misschien betere alternatieven is het onderwerp van het volgende artikel: de nadelen van TuneUp Utilities.

Je ziet maar weer dat de website computer opschonen altijd weer met prikkelende artikels komt over gevestigde merken op de utility software markt. Het viel me trouwens op dat de System Mechanic vaak werd genoemd als een van de beste keuzes voor het optimaliseren, beheren en beveiligen van een computer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten