dinsdag 5 november 2013

DIGID PHISHING

DIGID PHISHING AANVAL

Belangrijk! Nederlanders moeten op dit moment even goed oppassen als het gaat om het nieuwe DigiD. Er is op 4 november 2013 namelijk melding gemaakt op de site van een actuele phishing aanval, waarbij via valse e-mails verzocht wordt om de DigiD gegevens te controleren voor een bepaalde datum. Phishing is een vorm van internetoplichterij waarbij men naar persoonlijke gegevens tracht te vissen. Vandaar de term phishing (vissen).

digid phishing aanval
Er zit een link in dit phishing mail en zal u leiden naar een nagebootste, nep website die lijkt op de DigiD website. Op deze valse website wordt er vervolgens verzocht om de password en gebruikersnaam op te geven. Blijkbaar zijn de oplichters die deze nep site hebben gebouwd en deze phishing aanval hebben opgezet er op uit om veel persoonlijke gegevens van nederlanders te stelen voor malafide doeleinden.

 

Wat kunt u tegen deze DigiD physhingaanval doen?

  1. In de eerste plaats, moet u niet klikken op deze e-mail.
  2. In de tweede plaats, zorg ervoor dat uw antivirus software of internet security suite geactiveerd is op uw computer. De beste antivirus software en malware scanners bevatten tegenwoordig technologie die uw kan beschermen tegen phishing sites en phising aanvallen.
  3. In de derde plaats, als u op de link heeft geklikt en uw DigiD heeft ingevoerd op de nep website, dan moet u meteen uw DigiD opheffen en een nieuwe aanvragen. Neem contact op met de DigiD helpdesk: 0800 - 023 04 35.
  4. In de vierde plaats, lees hoe u uw DigiD veilig kunt houden op Digid Veiligheid.
  5. In de vijfde plaats, let op...dit zal niet de laatste phishing scam zijn die DigiD in het vizier heeft en tevens een bijlage kan bevatten met spyware. Klik nooit op bijlages in verdachte e-mails!
Relevante artikels:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten