maandag 16 september 2013

MALWARE REMOVER

Een term die ik vaker tegenkom is 'malware remover'. Ik wist aanvankelijk niet wat men hieronder verstond. Ik besloot het maar eens op te zoeken aangezien ik de term toch tegenkwam toen ik onderzoek deed naar een goed anti-malware programma, naar aanleiding van een artikel van +Remi Valentijn.

malware remover
De term betekent gewoon 'malware verwijderaar'. Een malware remover is een programma dat u helpt bij het verwijderen van malware. In die zin, is het meer dan anti-malware. Anti-malware staat voor een programma dat u tegen malware beschermt, niet zozeer dat het programma voor u malware verwijdert. Dit onderscheidt zien we ook terug wanneer we kijken naar de test criteria van complete malware scanners. Er is een onderscheid tussen hoe goed een een malware scanner malware verwijdert versus hoe goed een malware scanner u kan beschermen tegen malware. Een goed artikel hierover is geschreven door +Rens Smit: Hoe kan ik malware verwijderen van mijn computer?


malware verwijderaar
Dus, wanneer we de term malware remover tegenkomen moeten we beseffen dat we hier spreken over hoe we malware het beste kunnen verwijderen met de beste malware verwijderaar. Wat is dan de beste malware remover? Nou, dit is volgens mij de BitDefender Internet Security 2013. Deze scoort niet alleen uitzonderlijk hoog als een anti-malware programma, maar ook als een malware repair programma. Deze Bitdefender security software is onafhankelijk getest geworden door o.a. AV-Test en AV-comparatives en heeft daar volgens +Jan De Vries zeer goed gescoord. Voor meer informatie:
Bitdefender Internet Security Review.


Relevante artikel: +Jan Mertens  Anti-Malware Software

Geen opmerkingen:

Een reactie posten